СЕКРЕТАР РНБОУ НАЗВАВ ПРІОРІТЕТИ ОБОРОННОЇ РЕФОРМИ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час круглого столу 14 лютого визначив пріоритети в  реформуванні вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зокрема, першим важливим кроком він назвав доопрацювання та ухвалення нового закону про держане оборонне замовлення. При цьому він додав, що головними у новій редакції закону повинні стати створення конкурентного середовища, економія бюджетних коштів та максимальна відкритість.

Другим пріоритетом секретар РНБО назвав початок та активізацію таких процесів, як корпоратизація та приватизація оборонних підприємств. «Без цього не зможемо отримати інноваційного ресурсу. А потужні інвестиції з країн НАТО – це і є форма захисту держави», наголосив Турчинов.

Третім пріоритетом, на думку секретаря Ради нацбезпеки, є освіта, а саме освоєння нових спеціальностей та нових технологій. Він вважає, що деякі українські КБ працюють на рівні світових стандартів, тому треба підтримувати і розвивати їх технологічний рівень.

Четвертим пріоритетом має стати реформування воєнної прийомки. «Треба займатися контролем якості продукції, а не рахувати, скільки підприємство витрачає коштів», зазначив Олександр Турчинов.

Нарешті, п’ятим пріоритетом у реформі секретар РНБО визначив посилення функцій департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі у частині контролюючих функцій ОПК, та реалізації державної оборонно-промислової політики.

Поделиться публикацией