НА IDEX-2019 ДЕМОНСТРУЮТЬ УКРАЇНСЬКІ КОМПЛЕКСИ «НЕПТУН» ТА «ВІЛЬХА»

Компанія «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», вперше представила модель високоточної системи залпового вогню «Вільха» на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості IDEX-2019 в ОАЕ. Розробкою бойових частин комплексу займалося українське КБ «Луч».

Нова українська високоточна система залпового вогню «Вільха» з ракетами калібру 300 мм вважається однією з найпотужніших у світі у своєму класі. Система призначена для ураження цілей будь-яких типів на дальніх підступах. Система здатна запускати 12 ракет всього за 45 с. на відстань до 120 км. На такій відстані ракети влучають у ціль з максимальним відхиленням всього 30 метрів. При цьому маса однієї 300 мм ракети «Вільха» – 800 кг.

 

Система базуються на мобільному шассі КрАЗ-7634.

Також представлена інша розробка КБ «ЛУЧ» — наземний комплекс ПКР «Нептун». Кожна із чотирьох крилатих протикорабельних ракет «Нептун» здатна вражати бойові кораблі водотоннажністю до 5 тисяч тонн на відстані до 280 км (експортна версія). Комплекс складається з чотирьох пускових установок з чотирма ракетами та наземної мобільної платформи. Вага однієї ракети – 670 кг, а її осколково-фугасної бойової частини — 145 кг.

До «Вільхи» та «Нептуна» вже тривалий час проявляють інтерес ряд країн Близького Сходу. Проведення успішних вогневих випробувань ракет протягом 2018 року створило передумови для досягнення конкретних домовленостей з потенційними іноземними замовниками.

Продукція «Спецтехноекспорту» та інших українських оборонних підприємств представлена на виставці IDEX 2019 на об’єднаному стенді ДК «Укроборонпром».

IDEX – одна з найбільш представницьких міжнародних виставок озброєнь та безпекових технологій. Виставка проводиться під патронатом Президента ОАЕ і Верховного головнокомандувача Збройних Сил ОАЕ Шейха Халіфа бін Заїда Аль Нахайяна при повній підтримці Збройних Сил ОАЕ.

mil.in.ua

Поделиться публикацией