СБУ НАТЯКНУЛА НА ПРИЧЕТНІСТЬ ДО РУЙНУВАННЯ КЕРЧИНСЬКОГО МОСТУ

У коментарі речник СБУ Артем Дехтяренко щодо інциденту на Керченському (Кримському) мосту зазначив наступне:

«Зважаючи на численні запити ЗМІ стосовно чергового інциденту на Кримському мосту, повідомляємо, що всі деталі щодо організації «бавовни» Служба безпеки України обов’язково розкриє після нашої Перемоги. Поки ж ми з цікавістю спостерігаємо, як один із символів путінського режиму вкотре не витримав воєнного навантаження».

При цьому в одному з інтерв’ю голова СБУ Василь Малюк заявляв, що норми міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога. Кримський міст на сьогоднішній день є одним із транспортних коридорів воєнних поставок для російської армії.

Як відомо, в ніч на 17 липня 2023 року на Кримському мосту, що сполучає Росію з окупованим півостровом, сталася “надзвичайна подія”. Згідно з заявою голови російської окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова, рух мостом припинений, на під’їзді утворився багатокілометровий затор з автівок з боку Росії. Заявлено, що подія сталася в районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю.

Мешканці Керчі при цьому у соцмережах писали, що чули два вибухи – о 03:04 та 03:20 за місцевим часом. За даними російських пабліків, попередньо відомо про руйнування або значне пошкодження як мінімум одного прольоту Кримського мосту, і можливе пошкодження другого прольоту. Міністерство транспорту РФ запевняє, що опори мосту не зруйновані, а натомість нібито пошкоджено лише дорожнє полотно на прольотах мосту. Російські окупанти закликали утриматися цивільним від поїздок через міст і їхати до Криму через інші тимчасово окуповані території України. Тобто через захоплені росіянами Маріуполь, Мелітополь та Генічеськ. Російські пропагандистські медіа повідомляють, що також зупинено роботу поромної переправи між окупованим півостровом та Кубанню. Крім того тимчасово зупинено рух потягів по мосту.

Восьмого жовтня 2022 року, від вибуху постраждало автомобільне полотно мосту. Деякі ділянки були обвалені в море. Було опубліковано відео моменту вибуху, який потрапив на камери відеоспостережень.

Поделиться публикацией