РОСІЙСЬКІ ДРОНИ «ЛАНЦЕТ» ЗНИЩИЛИ ПОНАД 300 ОД. УКРАЇНСЬКОЇ ТЕХНІКИ. ЖУРНАЛІСТ ПРОПОНУЄ СИСТЕМУ ДІЙ

Російські дрони «Ланцет» вразили вже понад три сотні одиниць найбільш цінної для України техніки, заявив журналіст та головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов. За його словами, аби протистояти атакам ворога за допомогою таких БАК, треба розробити тактику сучасної боротьби з дронами. «Для початку вивчити досвід 59-і мотопіхотної бригади, яка за час бойових дій не втратила від «Ланцетів» жодної гармати. Маючи ті самі засоби які є й на інших ділянках фронту, за рахунок грамотного управління наявними силами і, що важливо, на техніці українського виробництва. І оскільки «Ланцетами» уражено вже понад 300 одиниць нашої найбільш цінної бойової техніки, то хотілося б вже, щоб на успішний досвід застосування РЕБ у 59-й бригаді не тільки звернули увагу, але й ухвалили ті рішення, які потрібні для реалізації такої саме роботи на усіх напрямках», – написав Бутусов у Facebook.

Він додав, що проблема ефективності радіоелектронної боротьби (РЕБ) у першу чергу – це проблема управління. Тобто, за словами журналіста, потрібно розробити та розповсюдити тактику сучасної боротьби з дронами, організувати запровадження успішних практик, вдосконалювати антидронні системи. Адже, як заявив Бутусов, у сфері дронів та РЕБ технології змінюються майже щомісяця, це треба швидко усвідомлювати та запроваджувати нові стандарти.

Так, за його словами, потрібно:

створити штати підрозділів РЕБ на рівні роти та батальйону, адже зараз таких взагалі нема;

розширити штати на рівні бригади до роти, видати наказ Генштабу про порядок дій РЕБ роти, батальйону, бригади, оперативно-тактичних угруповань;

створити систему підготовки фахівців та школи на базі успішних підрозділів;

скорегувати оборонне планування, щоб закуповувати необхідну техніку та комплектуючі;

долучити до процесу Держспецзв’язок та Мінцифру;

розробити державну програму перспективних досліджень ударних  дронів усіх типів.

«Залучати треба у проєкти не тільки гроші, а й і усі розвідувальні та спецслужби, і дипломатів, бо питання комплектуючих для дронів та для боєприпасів для дронів потребує чіткої постановки завдань, програмування усіх відповідних державних установ», – підсумував Бутусов.

Росіяни з допомогою «Ланцета» знищили український танк. Щоправда, він виявився дерев’яним макетом

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення українські військові знищили 3828 безпілотників оперативно-тактичного рівня. Також повідомлялося, що Україна має шанс переломити перевагу РФ у повітрі за допомогою «радіоелектронного кулемету». Аби це зробити, ЗСУ ставлять на озброєння британську систему AUDS (Anti-UAV Defense System, систему протидронної оборони), яку називають «радіоелектронним кулеметом».

Поделиться публикацией