САУ «БОГДАНА» ВИРОБЛЯЄТЬСЯ В УКРАЇНІ СЕРІЙНО У ДЕКІЛЬКОХ МОДИФІКАЦІЯХ

САУ «Богдана» в Україні почали виробляти серійно, в декількох модифікаціях, і зараз розробляється ще декілька паралельних модифікацій – це потрібно для пришвидшення обсягів виробництва. Про це заявив генеральний директор компанії «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас в інтерв’ю «Військовому кур’єру».

За його словами, «Українська бронетехніка» бере участь у виробництві «Богдани» як субпідрядник, виконуючи роль виробника шасі або бронювання кабіни.

«Богдана» проходила тяжкий тернистий шлях державних випробувань – з 2017-го по 2022 рік. Дуже мало виробників можуть це витримати, адже постійно треба платити зарплату персоналу, проводити розробки, витрачати кошти. Розробка, вироблення та випробування такої складної артилерійської системи – важкий процес», — розповів Бельбас.

Гаубиця «Богдана» стала знаменитою після того, як допомогла звільнити від ворогів острів Зміїний. «Богдана» – це перша українська САУ, розроблена під стандартний для країн НАТО калібр 155 міліметрів. Зараз артилерійські системи активно застосовують на Лиманському та Бахмутському напрямках.

Нагадаємо, «Українська бронетехніка» – один із найбільших приватних виробників військової техніки та зброї в Україні. «Українська бронетехніка» виготовляє бронеавтомобілі «Варта» та «Новатор», міномети різних калібрів та зенітні установки. Також компанія бере участь у спільному виробництві української самохідної гаубиці «Богдана».

Поделиться публикацией