САУДІВСЬКА АРАВІЯ ЗАКУПИЛА УКРАЇНСЬКІ ПТРК «СКІФ» ТА «КОРСАР»

ДП «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес» поставило Міністерству внутрішніх справ Саудівської Аравії партію сучасних українських протитанкових систем «Скіф» та «Корсар».

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Defence Blog.

Так, відповідно до інформації оприлюдненої ImportGenius, сказано, що компанія «Прогрес» відправила до Міністерства внутрішніх справ Королівства Саудівська Аравія через миколаївський морський порт протитанкові керовані системи та ракети виробництва Київського державного конструкторського бюро «ЛУЧ». Очікувана вартість постачання – 24,2 млн дол.

Партія протитанкових систем керованої зброї включала:

30 ПТРК «Скіф» з тепловізійними камерами
15 легких ПТРК «Корсар»
Понад 300 ракет до них та іншого відповідного обладнання.

181231 SkifKorsar 2

ПТРК «Скіф» та «Корсар» на виставці «Зброя та Безпека-2018»

Нагадаємо, 130 мм ПТРК «Скіф» є експортним варіантом відомого протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П». Дальність роботи цього комплексу становить 5000 метрів, а бронепробиття 850 мм.

«Скіф» комплектуються ракетами з тандемними кумулятивними (РК-2С та РК-2М-К) та уламково-фугасними (РК-2ОФ та РК-2М-ОФ) бойовими частинами.

«Корсар», це легкий переносний ракетний комплекс калібром 107 мм, що призначений для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей та інших об’єктів, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, танк в окопі, легкоброньованих об’єктів та вертольотів.

181231 SkifKorsar 1

Легкий переносний ПТРК «Корсар» / Фото: Defence Blog

ПТРК дозволяє вести вогонь як зі станка, так і з бруствера.

Дальність стрільби ПТРК — до 2.5 км, а бронепробиття за динамічним захистом (тандемно-кумулятивної ракети РК-3К) не менше 550.
ПТРК може використовувати ракети з уламково-фугасною бойовою частиною – РК-3ОФ та тандемно-кумулятивною бойовою частиною – РК-3К.

defence-ua

Поделиться публикацией