РІШЕННЯ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ГОЛОВКОМА ЗАЛУЖНОГО «ЗАГНАНЕ ПІД КОВДРУ» — НА ЦЕЙ МОМЕНТ

Про це кажуть інсайдерські джерела, дотичні до перемовин заступника  держсекретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд з військово-політичним керівництвом України.

Зокрема, стверджується, що посланиця Держдепу висловила офіційну позицію США – Білий дім проти заміни головкома генерала Залужного та висловила готовність подолати існуючі розбіжності між сторонами.

Стало відомо, що серед ключових причин у бажанні змінити генерала Залужного є песимізм до планів, наказів та заяв Президента, які він начебто вважає непрофесійними та нездійсненими, а також тактичні поразки на полі бою. Начебто Зеленський пообіцяв відстоювати єдність військово-політичного керівництва України та утриматися від звільнення  головнокомандувача саме зараз.

При цьому зазначається, що під час зустрічі міністр оборони України Рустем Умеров повідомив, що його представлення на звільнення головкома вже понад місяць знаходиться у Президента.

Водночас стверджується, що під час зустрічі пані Нуланд з головкомом Валерієм Залужним, командувачем СВ ЗСУ Олександром Сирським та начальником Генштабу Сергієм Шапталою пані Нуланд висловила всебічну підтримку зусиллям керівництва ЗСУ та повідомила про рішення адміністрації Байдена застосувати інші можливості виконавчої влади США для забезпечення ЗСУ необхідною зброєю до рішення про виділення допомоги Україні Конгресом США.

Поделиться публикацией