ЗАЛУЖНИЙ ВИЗНАЧИВ КЛЮЧОВІ НАПРЯМКИ ПЕРЕОЗБРОЄННЯ УКРАЇНИ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ НАД РФ

Головнокомандувач ЗСУ Залужний визначив ключові напрями технологічного переозброєння України для перемоги над Росією. Про це генерал написав у статті CNN.

Відповідно до умов війни сьогодення, чи не основним варіантом здобуття переваги є опанування всім арсеналом порівняно дешевих, новітніх та вкрай ефективних засобів, які швидко розвиваються.

Основною причиною зміни стратегії, форм та способів застосування військ, безумовно, є розвиток озброєння та військової техніки, а особливо безпілотних систем, застосування яких стало масовим та дозволяє виконувати широкий спектр завдань, що постійно зростає. Відтак безпілотні системи, поряд із іншими новітніми видами озброєнь, є чи не єдиним інструментом виходу з воєнних дій позиційної форми, які є у часі невигідними для України з цілої низки причин.

Серед викликів сучасної війни в Україні головнокомандувач навів:

зменшення військової підтримки від ключових союзників, тому що мають свою політичну напругу;

вичерпання запасів ракет, боєприпасів, засобів ППО;

конфлікти на Близькому Сході, які послабили увагу до України, і цим може скористатися Росії, провокуючи сутички в іншому місці;

перевага людських ресурсів супротивника;

недостатня сила міжнародних санкцій проти Росії, внаслідок чого вона у співпраці з окремими державами здатна потужно налагодити свій військово-промисловий комплекс;

недосконалість нормативно-правової бази в Україні та часткова монополізація українського оборонно-промислового комплексу — тому складніше виготовляти боєприпаси в Україні, тому вона ще більше залежить від союзників.

Залужний назвав центральним двигуном російсько-української війни розвиток безпілотних засобів боротьби. Вже зараз такі кошти дозволяють командирам стежити за ситуацією на полі бою в режимі реального часу в будь-яких погодних умовах та доби.. А ще безпілотні засоби здатні раптово завдавати масованих ударів по російських об’єктах у тилу. Завдяки дистанційному управлінню у ЗСУ буде менше втрат.

Отже, Залужний вважає, що 2024 року слід зосередитися на розширенні операцій, де використовуватимуться безпілотні технологічні системи.

«Такі операції координуватимуться і проводитимуться за єдиною концепцією та планом. Важливо, що метою не завжди буде виключно ведення бойових дій. Вони можуть бути спрямовані на зменшення економічних можливостей супротивника, його ізоляцію чи виснаження. Операції можуть мати і психологічні цілі, — додав головнокомандувач.

Поделиться публикацией