РІШЕННЯ ПРО ЗАМОРОЖУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ І ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ ЙШЛО БЕЗПОСЕРЕДНЬО ВІД ТРАМПА

На закритих слуханнях у Палаті представників Конгресу США заступник держсекретаря з політичних справ Девід Гейл заявив, що рішення про заморожування фінансової і військової допомоги Україні йшло безпосередньо від президента США Дональда Трампа.

Про це 19 листопада ц.р. повідомив ТАСС.

Стенограма слухань була оприлюднена в понеділок, 18 листопада, а саме засідання відбулося на початку місяця. Дипломат давав свідчення членам трьох комітетів нижньої палати Конгресу в межах процедури імпічменту президента США.

За словами Гейла, Трамп дав розпорядження адміністративно-бюджетному управлінню Білого дому про заморожування допомоги Україні.

Він уточнив, що 23 липня відбулася зустріч на рівні заступників глав усіх ключових американських відомств, що займаються зовнішньою політикою. На цьому засіданні заступник помічника президента з нацбезпеки Чарльз Капперман запитав у представників кожного відомства про позиції щодо призупинення допомоги Україні.

«Я рішуче виступив на підтримку відновлення допомоги, і те саме зробили представники всіх інших відомств за винятком адміністративно-бюджетного управління Білого дому», − розповів заступник держсекретаря.

«Адміністративно-бюджетне управління, коли їх запитали, повідомило, що вони отримали вказівку від президента і виконувача обов’язків керівника апарату Білого дому Міка Малвені заморозити допомогу», − підкреслив Гейл.

Поделиться публикацией