РОСІЯ ГОТУЄТЬСЯ ДО МОЖЛИВИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ІНОЗЕМНИМИ ДЕРЖАВАМИ ФРОНТОВОГО БОМБАРДУВАЛЬНИКА СУ-34

Росія готується до можливих закупівель іноземними державами російського фронтового бомбардувальника Су-34 в експортному виконанні (Су-32). Заявки на придбання літака прислали кілька країн.

Про це повідомив сайт «Военное обозрение», посилаючись на заяву глави «Рособоронекспорту» Олександра Міхєєва в рамках виставки Dubai Airshow, що проходить в Дубаї.

За словами Міхєєва, заявки на бомбардувальник Су-34 надійшли від декількох країн і в даний час розглядаються. При цьому він не став розкривати, хто конкретно бажає закупити російський літак.

«Робота у нас ведеться. Кілька партнерів навіть літали на цих літаках. Так що чекаємо рішень, проводимо маркетингову роботу », — пояснив він.

Про зацікавленість іноземними державами бомбардувальником Су-34 офіційно повідомлялося ще в 2015 році, можливо контакти з потенційними покупцями були і раніше, але в той час він до експорту був заборонений. Дозвіл на поставку за кордон літак отримав в квітні минулого року, так само як і експортний варіант виконання — Су-32.

До теперішнього часу Су-34 за рубіж не поставлявся, поставки літака з 2006 року ведуться тільки в інтересах ВКС Росії.

Су-34 — багатофункціональний винищувач-бомбардувальник, призначений для нанесення ударів по наземних і надводних цілях в умовах сильного протидії засобів протиповітряної оборони противника. За своїми бойовими можливостями Су-34 відноситься до покоління 4 ++ і здатний виконувати основні бойові завдання без супроводу винищувачів. Завдяки високій швидкості і маневреності бомбардувальник може самостійно вести повітряний бій з винищувачами супротивника. Літак отримав неофіційне прізвисько «Каченя» через носовій частині, за формою нагадує качиний дзьоб.

Поделиться публикацией