РФ ТРЕНУЄ ВІЙСЬКА ПІД ПРИВОДОМ РОТНО-ТАКТИЧНИХ НАВЧАНЬ

Росія тренує 30-40 тисяч військ під приводом ротно-тактичних навчань, керування яких здійснюється в єдиній системі управління.

Про це 7 квітня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на Facebook аналітика Національного інституту стратегічних досліджень Миколи Бєлєскова.

Таким чином Росія обходить Віденський документ ОБСЄ 2011 року, за яким на будь які маневри з використанням понад 12 тисяч осіб мають бути присутні міжнародні спостерігачі.

Всі ротно-тактичні навчання проходять за одним задумом та в одному інформаційному полі вздовж кордону з Україною.

Одночасно у системі тренуються у трьох загальновійськових з’єднаннях – Чорноморського флоту, берегових силах Каспійської флотилії та прикордонному з Україною Південному військовому окрузі.

Організовують взаємодію зв’язківці Південного військового округу, що на польовому виході відпрацювали управління військами у системі автоматизованих комплексів.

Особовий склад з’єднань та військових частин вперше відпрацював керування військами використовуючи автоматизовані одиниці АПЕ-5 виробництва «НПО РусБИТех».

Окрім самої Росії, створене інформаційне поле об’єднало територію місць дислокації російських військ у Вірменії, а також окупованих територіях Грузії (Абхазія та Південна Осетія), та українського Криму.

Створений радіозв’язок об’єднає пункти управління більше 50 з’єднань та військових частин Південного військового округу, виконуючих завдання контрольної перевірки на зимовий період навчання одночасно в усіх регіонах півдня Росії, – цитує аналітик офіційний прессреліз російського оборонного відомства.

Нагадаємо, що зараз масштаби концентрації військ та техніки ЗС РФ на кордонах з Україною є найбільшими після 2014-го року.

Для неможливості ідентифікувати військові частини, що перекидаються до нашого кордону, військові Росії замальовують тактичні знаки на своїй військовій техніці.

Головне управління Міністерства оборони України, вже оприлюднило інформацію, що Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України.

 

Поделиться публикацией