РФ СТВОРИЛА НАЙБІЛЬШУ ШПИГУНСЬКУ МЕРЕЖУ З ЧАСІВ ХОЛОДНОЇ ВІЙНИ

Росія продовжує активно відновлювати свою шпигунську війну із Заходом. Публікація Москвою переговорів німецьких офіцерів щодо відправки крилатих ракет в Україну є лише одним з останніх прикладом. Про це повідомляє Financial Times.
«Гра в кішки-мишки відновилася. Активність росії настільки ж висока або навіть вища, ніж за часів холодної війни. Російська розвідка — це величезна машина, і вона знову робить те, що робила завжди», — заявили співробітники західної розвідки.
Чергова таємна операція рф спливає майже щотижня, і це показує, як далеко проникли російські спецслужби в Європу відтоді, як два роки тому Москва почала повномасштабне вторгнення в Україну. Очевидна активізація розвідувальних операцій під керівництвом Кремля свідчить про нову впевненість російських шпигунів після принизливих невдач, з якими вони зіткнулися на початку 2022 року, вважають співробітники розвідки й аналітики. Раніше західні агентства оприлюднили плани Москви щодо вторгнення в Україну. Щойно російські танки почали рухатися до Києва, європейські столиці вислали з України 600 дипломатів, близько 400 з яких, як вважається, були шпигунами. Крім того, було виявлено кілька російських «нелегалів» — агентів, які діють без дипломатичного прикриття. Коли російське наземне вторгнення застопорилося, путін посадив вищих керівників ФСБ під домашній арешт за грубу помилку в оцінці українського опору.
Відтоді основні російські спецслужби — ГРУ, ФСБ і СЗР — перегрупувалися і почали перебудовувати свою шпигунську роботу, щоб підвищити шанси рф у звичайних військових операціях. Пріоритети залишилися тими самими, що й до війни: викрасти західні секрети, внести розкол у лави НАТО і підірвати підтримку України.

Поделиться публикацией