РФ ПРОДОВЖУЄ СТЯГУВАТИ ВІЙСЬКОВИХ ДО УКРАЇНСЬКИХ КОРДОНІВ – О. РЕЗНІКОВ

Росія не припинила стягувати військових до кордонів України після розмови її президента із американським колегою Джо Байденом.

Про це 14 грудня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на міністра оборони України Олексія Резнікова у телефонній розмові з Politico.

Станом на ці дні Росія має понад 100 000 військових, розкиданих від окупованого Криму до північно-західного кордону РФ і Білорусі. Агресор може атакувати одночасно на кількох фронтах із застосуванням артилерії, танків та авіації.

Міністр оборони підкреслив, що нове вторгнення буде катастрофічним і для Росії, і для України.

«Це буде українська кров, це буде російська кров, і багато солдатів з Росії повернуться додому в трунах, і це покажуть в Facebook, Instagram і Telegram. Це буде катастрофа», – зазначив він.

За його словами, нині українська армія налічує близько 250 000 військових, «але в нас є 200 000 резервістів в територіальних підрозділах, і у нас є 400 000 ветеранів цієї українсько-російської гібридної війни. 400 000. Просто порахуйте», – зазначив голова оборонного відомства.

Резніков підкреслив, що 15 атомних енергоблоків на території України роблять будь-яку стрілянину особливо небезпечною. Він також вважає, що Україна не є кінцевою метою агресії президента РФ Володимира Путіна. Оскільки в Україні – географічний центр Європи, то війна «прийде і в Європу, не тільки в Україну».

На думку Резнікова, Путін не так сильно зацікавлений в Україні, як у тому, щоб показати Європі, на що здатна Росія.

«Ми просто частина цього, це квадрат на шахівниці», – зазначив він.

 

Поделиться публикацией