РФ ПРОВАКУЄ НАПРУГУ В БАСЕЙНАХ ЧОРНОГО ТА АЗОВСЬКОГО МОРІВ — АНДРІЙ ТАРАН

Мілітаризація Росією анексованого Криму провокує напругу в басейнах Чорного та Азовського морів.

Про це 22 липня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на заяву міністра оборони України Андрія Тарана під час завершального засідання Форуму безпеки співробітництва ОБСЄ  .

«Я хотів би зробити чіткий і рішучий наголос на одному питанні – російська агресія проти України залишається головною проблемою нашої національної і регіональної безпеки», – зауважив Таран.

Він також нагадав, що Росія створює перешкоди вільному судноплавству в регіоні.

Держави-учасники ОБСЄ підтвердили непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. Вони висловили стурбованість через проведення Росією 17-21 липня цього року неочікуваних масштабних військових навчань.

Раніше повідомлялося, що запаси питної води в окупованому Криму скоротилися на 60%. Запаси цього найважливішого природного ресурсу будуть повністю вичерпані орієнтовно в липні або серпні 2020 року. На думку американських аналітиків, в умовах гострої нестачі питної води, Росія може спробувати почати нову військову акцію проти України, щоб відновити водопостачання з Дніпра. Зокрема, аналітики звертають увагу, що Кремль може скористатися тим, що світ відволікся на пандемію коронавірусу. А виправдати агресію Москва може певними «гуманітарними» міркуваннями, наприклад, «прагненням запобігти катастрофі на півострові».

Відзначимо, раніше екскомандувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що Кремль під приводом «гуманітарної кризи» може здійснити військове вторгнення в Херсонську область через посуху і нестачу води на півострові вже восени цього року.

Водночас 5 липня командувач Військово-морських сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа заявив про велику ймовірність нападу РФ з боку Криму. За його словами, конфлікт спричинить безліч жертв.

Не пізніше 6 червня командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв назвав слова Неїжпапи перебільшенням і назвав ситуацію контрольованою.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией