РФ ПЛАНУЄ НАРОСТИТИ ВИРОБНИЦТВО УДАРНИХ БЕЗПІЛОТНИКІВ «СЮРПРИЗ» ТА РОЗВІДУВАЛЬНИХ «САРЫЧ-2»

Росія планує наростити виробництво ударних безпілотників «Сюрприз» та розвідувальних «Сарыч-2». Російський розробник та виробник військових дронів «Робоавиа», який базується в окупованому Сімферополі, планує розширити свої потужності.

Про це 29 серпня ц.р. повідомив Мілітарний.

Компанія хоче відкрити другий завод з виробництва безпілотників у Ростові-на-Дону.

Керівник московського представництва компанії Валентин Кисельов розповів, що у Сімферополі «Робоавиа» може випускати до 16 дронів на місяць.

«Ми плануємо розширення – відкрити завод у Ростові-на-Дону, де щомісяця вироблятимуть близько 48 безпілотників», – сказав він.

Повідомляється, що компанія «Робоавиа» створена у 2022 році в Сімферополі, фінансову підтримку надала окупаційна влада Криму, яка закупила безпілотники для російських підрозділів.

Серед перспективних розробок «Робоавиа» – розвідувальний дрон «Сарыч-2» і ударний безпілотник «Сюрприз».

Ударний «Сюрприз» розробляється на користь сухопутних військ Росії. Заявлено, що цей безпілотник здатний нести дві міни калібру 82 мм.

Дрон виконаний у вигляді квадрокоптера, який може складатися та переноситися у рюкзаку. Його маса становить 24 кг, він може підняти максимальне корисне навантаження 7 кг.

Своєю чергою «Сарыч-2» створений за схемою «крило, що літає». Безпілотник уже пройшов апробацію на Чорноморському флоті.

Апарат оснащений електродвигуном, його злітна маса – 14 кг, розмах крила – 3,1 м, максимальна висота польоту – 5 км, швидкість – до 108 км/год.

 

Поделиться публикацией