РФ МОДЕРНІЗУЄ СВІЙ ЯДЕРНИЙ АРСЕНАЛ – ПУТІН

Президент Росії Владімір Путін заявив, що РФ модернізує свій ядерний арсенал і «підтримує свої стратегічні сили на найвищому рівні готовності, оскільки Захід веде проти неї гібридну війну».

Про це 19 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на главу Кремля заявив під час розширеного засідання колегії Міноборони РФ.

Президент Росії стверджує, що всі спроби завдати стратегічної поразки Росії провалилися, а Захід продовжує вести проти Росії гібридну війну, активно забезпечуючи Україну озброєнням та розвідінформацією.

«Різко зросла активність НАТО. У 91 році казали: «Ні дюйми на схід». Хріна з два, он вони вже, під парканом у нас стирчать», — обурився Путін.

При цьому він заявив про постановку на бойове чергування 15 ракетних комплексів «Ярс» та «Авангард» до кінця року та додав, що Росії необхідно нарощувати супутникове угруповання на глобальному рівні.

«Проведення спеціальної військової операції виявило й проблеми. Потрібно серйозно перебудовувати роботу систем зв’язку, на порядок ефективніше застосовувати сучасні засоби ведення розвідки, цілевказівки та контрбатарейної боротьби, нарощувати можливості нашого супутникового угрупування не лише у зоні СВО, а й на глобальному рівні», — сказав він.

Путін також наголосив, що Росії треба також збільшити випуск та постачання високоточних снарядів, безпілотників різних типів, удосконалювати роботу ППО.

«Наші відомі системи «Панцирі», «Буки», С-300, С-400 працюють безвідмовно. Вони найкращі у світі без жодного перебільшення», — сказав президент РФ.

При цьому Путін додав, що Росії потрібно оснащувати свої війська перспективними видами озброєння – «роботизованими комплексами та бойовими лазерами, а також зброєю, заснованою на технологіях штучного інтелекту та нових фізичних засадах».

У свою чергу міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу відзвітував, що Росія формує два нові військові округи – Ленінградський та Московський – через вступ Фінляндії до НАТО і у зв’язку з планами вступу до альянсу Швеції.

«При цьому враховуємо підписану між США та Фінляндією угоду, яка передбачає залучення американцями 21 фінського військового об’єкта, включаючи всі чотири авіабази», — заявив міністр.

Поделиться публикацией