БРИТАНІЯ УКЛАДЕ З УКРАЇНОЮ ПАКТ ПРО 10-РІЧНУ ДОПОМОГУ З АКЦЕНТОМ НА РОЗВИТКУ ФЛОТУ

Велика Британія та Україна найближчими тижням підпишуть 10-річний пакт про безпеку, в рамках якого Лондон використає свій військово-морський досвід, щоб допомогти Києву контролювати Чорне море. Про це повідомило британське видання The Telegraph з посиланням на джерела.

Майбутній Меморандум про взаєморозуміння пообіцяє підтримувати Київ у боротьбі з Росією, надаючи військову підтримку, зосереджену на військово-морських засобах, а також фінансову допомогу та обмін розвідданими. Він також міститиме обіцянки післявоєнних «гарантій безпеки», які стримуватимуть Росію, якщо вона знову зважиться на напад, включно з посиленням поставок зброї та санкціями.

Британські офіційні особи повідомили своїм українським колегам, що в рамках запланованого Меморандуму про взаєморозуміння країна зосередиться на зміцненні морського потенціалу Києва, наголосило видання. Військові лідери були вражені діями України в Чорному морі, де вона змусила російський флот відступити. Частина озброєння, яке використала Україна, в тому числі ракети Brimstone, надійшла з Великої Британії, яка досі має один з найпотужніших військово-морських флотів у світі. Нова угода ґрунтуватиметься на нещодавньому оголошенні про те, що Велика Британія разом з Норвегією очолить «Коаліцію морських сил і засобів», яка передасть Україні два тральщики Королівського флоту Великої Британії. «(Угода. – Ред.) демонструє нашу відданість підтримці України в боротьбі… Вона також передбачає гарантії надання допомоги у післявоєнний період, якщо Росія знову нападе на Україну», – заявило джерело, близьке до переговорів.

Поделиться публикацией