РФ МАЄ НА АЗОВІ СОТНЮ КОРАБЛІВ, УКРАЇНА — ЧОТИРИ, — КОМАНДУВАЧ ВМС

Майже сотня кораблів і катерів Чорноморського флоту Росії та ФСБ перебувають у водах Азовського моря. Майже половина з них повноцінно може виконувати усі завдання. Водночас, Україна має в морі лише чотири судна.

Про це заявив командувач військово-морськими силами України Ігор Воронченко в інтерв’ю DW.

Він відзначив, що співвідношення сил України та Росії в Азовському морі зараз не на користь Києва.

Переважна кількість кораблів та катерів Чорноморського флоту РФ та ФСБ перебувають в Азовському морі. За нашими підрахунками, їх кількість вже перевалила за сотню. Безпосередньо тих кораблів та катерів, які можуть повноцінно виконувати завдання, на російському боці приблизно 36-40 одиниць. В України там, на жаль, зараз два катери і два кораблі,
– розповів Воронченко.

За його словами, наразі жодної комунікації між українським та російським флотом немає і бути не може.

“Яка може бути комунікація після 26 лютого 2014 року? Яка може бути комунікація зі зрадниками, які залишилися у Криму, які зрадили присязі і своєму народові? Жодних контактів з Чорноморським флотом РФ ми не підтримуємо і не підтримуватимемо. Жодні спільні міжнародні договори щодо чорноморської безпеки, передусім BLACKSEAFOR, ми зараз не підтримуємо. У двосторонньому порядку діє операція “Чорноморська гармонія” з Туреччиною. І це все”, – додав командувач ВМС.

Воронченко також розповів, що Україна суттєво посилила контакти з румунськими, болгарськими і грузинськими партнерами в морі.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Поделиться публикацией