РОСІЯ ПОТАЙКИ РОЗГОРТАЄ РАКЕТНІ СИСТЕМИ, ЗДАТНІ ВРАЗИТИ ЗАХІД — FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Росія потайки розгортає ракетні системи.

Про це повідомило німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на дані розвідки. Газета відзначає, що російська сторона вже розмістила чотири батальйони, оснащених пусковими установками для так званих крилатих ракет 9М729.

Frankfurter Allgemeine Zeitung пише, що Росія розмістила ракети на полігоні Капустін Яр в Астраханській області, неподалік Єкатеринбургу, а також поблизу міста Моздок в Північній Осетії і в місті Шуя, що в 300 км на північний схід від Москви.

Як повідомляє німецьке видання, радіус дії ракет 9М729 — понад дві тисячі кілометрів, що дозволяє російським збройним силам атакувати цілі в Західній Європі. До сих пір Москва запевняла, що радіус польоту цих ракет не перевищує чотирьохсот вісімдесяти кілометрів.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, посилаючись на звіти розвідки, стверджує, що Росія має у своєму розпорядженні шістдесят чотири «крилаті ракети», які можуть бути носіями як звичайного, так і ядерного заряду. Газета також нагадує, що розробка Росією ракет, заборонених Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, стала для США приводом для виходу з угоди.

Поделиться публикацией