ВІЙСЬКОВІ НАВЧАННЯ SEA BREEZE-2019 ВІДБУДУТЬСЯ В ХЕРСОНСЬКІЙ, МИКОЛАЇВСЬКІЙ ТА ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТЯХ

Українсько-американські військові навчання Sea Breeze в 2019 році відбудуться на території Херсонської, Миколаївської та Одеської областей, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

11 лютого в Одесі відбулася головна конференція з планування навчань. Як зазначалося під час заходу, військовослужбовці виконуватимуть завдання за стандартами НАТО на море, суші, в повітрі і під водою.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив про те, що збирається збільшити контингент учасників навчань Sea Breeze — 2019 і розширити райони їх проведення.

29 січня Верховна Рада України проголосувала за законопроект про дозвіл на проведення міжнародних навчань на території країни.

У 2018 році в Україні планувалося провести 5 навчань за участю іноземних військ.

У липні відбулися навчання Sea Breeze — 2018. Вони стартували в Одесі 9 липня і завершилися 21 липня. Навчання проводили в Одеській, Миколаївській областях та північно-західної частини Чорного моря. У навчаннях взяли участь представники 19 країн. Під час навчань було задіяно 29 надводних кораблів і катерів, а так само авіагрупа з 25 літаків і вертольотів.

Поделиться публикацией