РОСІЯ ВКЛЮЧИЛА УКРАЇНУ В ТРІЙКУ МАКСИМАЛЬНО ШКОДИТЬ ЇЙ КРАЇН

Росія включила Україну в трійку країн, «максимально шкодить Росії». Такий висновок зроблено в доповіді Мінекономрозвитку Росії.

62 країни ввели 159 обмежень проти російських товарів, збиток становить 6,3 мільярда доларів щорічно.

У відомстві підрахував, що максимальної шкоди російській економіці завдають Євросоюз (2,4 мільярда доларів) і США (1,17 мільярда). Трійку Замикає Україна з 775 мільйонами доларів. Разом з цим, лідерами за кількістю введених обмежень стали ЄС (25), Україна (22) і Індія (16).

США ввели всього 9 обмежень, але цієї цифри вистачило, щоб занять друге місце.

Найбільше від дій торгових партнерів постраждав російський металургійний сектор (близько 4 мільярдів доларів), сільськогосподарська промисловість (1,1 мільярда) і хімічна промисловість (640 мільйонів).

У топ-10 країн, які ввели обмежувальні заходи проти Росії, також увійшли Індія, Білорусь, Туреччина, Австралія, Таїланд, В’єтнам і Бразилія.

Підраховуючи свої збитки, Росія ніяк не пов’язує його з власними руйнівними діями на міжнародній арені і, в першу чергу, по відношенні до України, в якій вона окупувала території, і на території якої вона веде військові дії, підтримуючи сепаратистів.

Раніше в понеділок рада міністрів закордонних справ ЄС прийняла рішення щодо «Азовського» пакету санкцій проти Росії за атаку в районі Керченської протоки і захоплення українських моряків. Технічний процес затвердження рішення займе кілька днів.

 

Поделиться публикацией