РОСІЙСЬКІ ТУ-22М3 ПІД ЧАС НАВЧАНЬ ВІДПРАЦЬОВУВАЛИ ЗАВДАННЯ РАКЕТНОГО УДАРУ ПО ОДЕСІ — КОМАНДУВАЧ ВМСУ

Російські стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 відпрацьовували цього літа під час навчань завдання ракетного удару по Одесі.

Про це 14 листопада ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на заяву командувача Військово-морськими силами України адмірала Ігоря Воронченко на третій міжнародній конференції з морської безпеки країн Причорноморського регіону.

Провокаційні вчення російські військові провели 10 липня 2019 року. Літаки здійснили умовний пуск за 60 км від Одеси, після чого повернули в бік Босфору.

Доповідь Воронченка була присвячена нарощуванню Росією своєї військової присутності в Чорному морі.

За словами адмірала, за п’ять років, що минули після окупації Криму кількість кораблів Чорноморського флоту РФ виросло з 34 до 49, у тому числі підводних човнів — з одного до семи. Всі нові фрегати, корвети і субмарини оснащені ракетами морського базування «Калібр». Зараз сумарний залп цих ракет становить 72 одиниці, але програма виробництва озброєння передбачає, що в 2020 їх буде вже 170 штук.

За допомогою протикорабельних систем Росія контролює всю акваторію Чорного моря. Зенітні комплекси С-400, що базуються в Криму, відстежують повітряні цілі на відстані до 600 км і здатні вражати їх на дальності 240 км.

В даний час РФ будує морську систему виявлення, що складається зі стаціонарних автоматичних підводних станцій. У кримському небі під час авіаційних навчань спостерігалося одночасно до сотні літаків — винищувачів, штурмовиків і бомбардувальників.

Поделиться публикацией