РОСІЙСЬКІ КОМПАНІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАКУПОВУВАТИ АМЕРИКАНСЬКІ ПАТРОНИ

Поставки летального та нелетального військового обладнання західного виробництва все ще надходять до Росії, незважаючи на запровадження Заходом безпрецедентних санкцій у відповідь на вторгнення в Україну минулого року.

Про це 19 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Politico.

Як пише видання Politico, московська компанія «Промтехнологія», яка виробляє гвинтівки Orsis T-5000, та інша російська фірма «Тетіс», будучи під санкціями, придбали сотні тисяч патронів, виготовлених американською компанією Hornady.

Зокрема, набої засвітились у відеоролику вагнерівців, де снайпер хвалить гвинтівку Orsis T-5000 та зазначає, що вона використовує західні боєприпаси 338 калібру. А їхні поставки журналістам вдалось довести і документально.

«Інформація про закупівлю такого обладнання ховається на виду: деталі угод — імпортери, постачальники та описи товарів — може знайти в Інтернеті будь-хто, хто має доступ до російського Інтернету та розуміє міжнародні коди митної класифікації», — вказує видання.

Так, у «декларації про відповідність», поданій до російського державного реєстру від 12 серпня 2022 року, «Промтехнологія» заявила, що планує отримати партію зі 102 200 свинцевих куль Hornady для складання «мисливських патронів», які використовуються в «цивільній нарізній зброї». Технічні характеристики — кулі калібру 338 Lapua Magnum вагою 285 гран — відповідають характеристикам продукту в каталозі Hornady.

Друга декларація з тією ж датою стосується партії «гільз без кришки для збирання патронів для цивільної вогнепальної зброї», виготовлених Hornady з тією самою специфікацією 338 Lapua Magnum.

Поделиться публикацией