РОСІЙСЬКИЙ «НИИ СТАЛИ» ЗАЯВИВ ПРО ЗБІЛЬШЕННЯ РОБІТ УТРИЧІ В 2023 РОЦІ

За підсумками 2023 року АТ «НДІ сталі» заявило про збільшення обсягу виконаних робіт утричі порівняно з 2022 роком. За заявою прес-служби, було дано старт серійному освоєнню комплексу засобів зниження помітності для танків Т-90М, Т-80 БВМ та Т-72Б3 (КССЗ «Накидка») та продовжено розробку цього комплексу для іншої військової техніки.

Про це пишуть російські пропагандистські канали.

Крім цього, «НИИ стали» повідомляє, що для БМП-3 був прийнятий на озброєння комплекс динамічного захисту і організовано його серійне виробництво, а також запущено в серію два нові вироби – протиосколкову ковдру «Эгида» та титановий шолом «Эльбрус-Т».

«КДЗ для БМП-3 було розроблено ще на початку 2000-х років, проте весь цей час на захист екіпажів та десанту бойових машин піхоти було начхати. Не допомогли навіть бойові дії, що почалися в Україні, в ході яких бійці досі змушені городити кустарні городи на своїх машинах для збільшення її захищеності» — бідкаються пропагандисти. І далі додають наступне: «І ось, практично через два роки, ДЗ для легкої броні вкотре вживається на озброєння і лунають обіцянки про її серійне виробництво. Сподіваємося, що цього разу вона справді з’явиться на фронті, а не лише у прес-релізах. До речі, не виключено, що на це опосередковано вплинуло встановлення на «Бредлі» американських КДЗ BRAT».

Поделиться публикацией