РОСІЙСЬКИЙ ЗРК ОТРИМАВ НОВІТНЮ ГІПЕРЗВУКОВУ РАКЕТУ

Російський зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С» отримав новітню гіперзвукову ракету.

Про це 29 січня ц.р. в інтерв’ю ТАСС розповів Валерій Слугін — головний конструктор по комплексам ППО Конструкторського бюро приладобудування ім. Шипунова (входить в «Високоточні комплекси» держкорпорації «Ростех»).

«Є дві ракети, вони борються з усім спектром цілей. Одна стандартна, інша розроблена недавно, вона гіперзвукова — її швидкість 5 Махов і більш », — повідомив Слугін.

За його словами, нова ракета швидше підлітає до мети, що підвищує скорострільність комплексу, так як швидше звільняється канал стрільби. «Крім того, в бойову частину ракети не треба класти багато вибухівки для розльоту осколків — вище швидкість зіткнення, вище ефективність осколків», — додав конструктор.

Слугін зазначив, що ракети «Панцира» не оснащуються головками самонаведення — на дальностях, на яких працює комплекс, всі завдання можна вирішити за рахунок системи телеуправління ракетою з бойової машини.

Комплекс «Панцир-С» призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об’єктів від засобів повітряного нападу в будь-який погодно-кліматичної та радіоелектронної обстановці вдень і вночі. Озброєння «Панцира» складається з 12 зенітних керованих ракет (по шість ракет в двох транспортно-пускових контейнерах). Також «Панцир» озброєний двома скорострільними гарматами калібру 30 мм.

 

Поделиться публикацией