РОСІЙСЬКЕ ВТОРГНЕННЯ ДО УКРАЇНИ НЕ БУДЕ ЗУПИНЕНО БЕЗ ВТРУЧАННЯ НАТО – ЕКС-КОМАНДУВАЧ НАТО У ЄВРОПІ

Російське вторгнення до України не буде зупинено без втручання НАТО.

Про це 14 червня ц.р. повідомив портал Громадське радіо, посилаючись на заяву колишнього командувача НАТО у Європі генерала Веслі Кларка.

На думку Кларка, західні лідери мають згадати конфлікт у Боснії, де втручання альянсу зупинило війну.

Він закликав до втручання НАТО під час онлайн-дискусії, організованої аналітичним центром Atlantic Council щодо ситуації в Україні. Він заявив, що росія має надто велику перевагу в вогневій мощі, а зброя надходить в Україну надто повільно, і її замало, щоб зупинити росію.

«Якщо не можемо доставити зброю, не хочемо поразки України, дивлячись на співвідношення сил і втрат (…) і те, що ми не поставлятимемо літаки, не забезпечуватимемо протиповітряну оборону (…), то про що ми дійсно говоримо?» — спитав Кларк.

Він порівняв ситуацію війни Росії проти України з війною у колишній Югославії, де втручання НАТО спонукало сербів до мирних переговорів. Кларк був одним із учасників переговорів Дейтонських угод (мирний договір між учасниками громадянської війни в Боснії та Герцеговині — ред.).

«Час повернутись до уроків, які ми засвоїли. Зробимо інтервенцію НАТО, зайдемо туди, скажімо Росії зупинити вогонь. Цього не можна зробити без втручання НАТО», — додав генерал.

Поделиться публикацией