НІМЕЧЧИНА «ПЕРЕВЕРШИТЬ» САМА СЕБЕ — ПОСТАВИТЬ УКРАЇНІ АЖ СІМ САУ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина не має наміру відмовлятися від постачань Україні важкого озброєння та планує нові постачання.

Про це 14 червня повідомив Цензор.нет.

«Ми суттєво розширюємо нашу підтримку. Ми поставимо Україні зокрема сучасну систему протиракетної оборони та радар для виявлення артилерії», — зазначив Шольц.

Він Німеччина вже постачала Україні протиракетну зброю, бронетранспортери, амуніцію. Також, про що повідомлялося раніше, парламент ФРН погодив постачання німецьких зенітних самохідних установок «Гепард» та самохідних артилерійських установок PzH 2000. Очікується, що таких установок буде поставлено сім одиниць. 

За перші три місяці російсько-української війни федеральний уряд Німеччини схвалив постачання зброї та іншого обладнання  для України на суму 350,1 млн євро. У списку — зброя на 220 мільйонів євро, шоломи та засоби захисту.

Після початку війни в Україні уряд Німеччини заявив, що порушує своє табу до доставку зброї у зони бойових дій. З того часу уряд відправляв до України здебільшого легку зброю — гранатомети, зенітні ракети, гранати та понад 20 млн набоїв. Тяжке озброєння, таке як артилерійські гармати та зенітні танки, було обіцяно, але ще не поставлено.

Поделиться публикацией