РОСІЙСЬКА АРМІЯ ОТРИМАЄ БІЛЬШЕ 500 НОВИХ ЗРАЗКІВ ТЕХНІКИ

Міноборони РФ на форумі «Армія-2020» оголосило про підписання 41 контракту на поставку і модернізацію військової техніки загальною сумою понад 1,16 трильйонів рублів.

«Сьогодні вручені 17 [укладених заздалегідь] і підписані 24 державних контрактів з 30 підприємствами оборонно-промислового комплексу на суму понад 1,16 трильйона рублів», — заявив 26 серпня заступник міністра оборони РФ Олексій Криворучко.

За його словами, в результаті виконання цих контрактів Збройні сили РФ отримають понад 500 нових зразків техніки, понад 80 тисяч ракет і боєприпасів. Крім того, буде проведено ремонт з модернізацією понад 100 одиниць озброєння.

«Підписання цього пакета контрактів стане важливим етапом в реалізації державної програми озброєння [до 2027 року]», — сказав заступник міністра.

Державне оборонне замовлення скоректовано у частині розвитку корабельного угруповання ВМФ Росії, переоснащення Збройних сил, підтримки оборонних підприємств Сибіру і Далекого Сходу, повідомив Олексій Криворучко.

«При уточненні державного оборонного замовлення в повному обсязі враховані рішення верховного головнокомандувача Володимира Путіна в частині розвитку корабельного угруповання в далекій морській зоні, в частині випереджаючого оснащення ЗС РФ, підтримки і розвитку підприємств ОПК Далекого Сходу і Сибіру», — сказав Криворучко на форумі «Армія -2020».

За його словами, проведена «велика робота з аналізу і уточнення державного оборонного замовлення з урахуванням забезпечення потреб Збройних сил РФ із закупівлі, ремонту озброєння і військової техніки, виконання науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт».

Крім того, за його словами, буде виконаний «комплекс заходів по підтримці в стані боєготовності і модернізації знаходяться на озброєнні зразків озброєння, військової і спеціальної техніки, а також розробці нових зразків техніки».

В цей же день був підписаний контракт на будівництво фрегатів проекту 22350, які як раз є кораблями дальньої морської зони.

Поделиться публикацией