РОЗПОЧАЛАСЯ ПІДГОТОВКА ПС ЗСУ ДО ЕКСПЛУАТАЦІЇ F-16

Українські пілоти та наземний персонал Повітряних сил ЗСУ розпочали підготовку до експлуатації багатоцільових винищувачів F-16. Про це 24 каналу заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Навчання вже розпочалося“, – сказав урядовець. План підготовки передбачає вивчення англійської мови. Проектом навчання опікуються Нідерланди та Данія. Скільки триватимуть навчання поки що невідомо.

За словами Резнікова, рішення про готовність українців ухвалять інструктори, коли побачать належний рівень індивідуальних навичок та взаємодії. Втім, за нинішніми оцінками така підготовка може тривати щонайменше півроку. Хтось може швидше зможе. Люди талановиті. Але щоби не було ілюзій, може так статися, що частка льотчиків буде готова за 5 місяців, а інженери та техніки не будуть готові. А літак – дуже складна система. Одного пілота недостатньо, – заявив міністр.

Резніков повідомив, що до авіаційної коаліції увійшло 11 країн. Однак, коли та скільки літаків отримає Україна поки що не відомо. Також відкритим є питання озброєння, яке передадуть під ці літаки Повітряним силам ЗСУ. Всі країни учасниці коаліції винищувачів будуть змушені отримувати дозвіл на передачу Україні F-16 від США.

Поделиться публикацией