РОЗПОЧАВСЯ ПРОЦЕС ПРИЄДНАННЯ УКРАЇНИ ДО ОБ’ЄДНАНОГО ЦЕНТРУ ПЕРЕДОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ З КІБЕРОБОРОНИ НАТО

Розпочався процес приєднання України до Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО, який забезпечує боротьбу з кібератаками та кіберзахист інформаційних систем.

Про це 7 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на заяву посла Естонії в Україні Каймо Куускми в коментарі Європейській правді .

«У результаті нещодавніх візитів високого рівня в Україну ми почали процес включення України до Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО в Таллінні. На це потрібен час, але початок покладено», – зазначив посол.

Як наголосили у посольстві Естонії в Києві, посилення співпраці з Україною у питаннях оборони та інформаційного обміну, зокрема і щодо протидії кіберзагрозам, є одним із пріоритетів уряду Естонії.

«Естонія підтримує зусилля України в побудові потужної системи кіберзахисту і готова поділитися передовим досвідом у цій сфері. Приєднання України до Центру кіберзахисту НАТО поглибить обмін найкращими напрацюваннями з кібербезпеки та сприятиме утвердженню практик демократичного цифрового урядування в Україні», – йдеться у повідомленні посольства.

На засіданні керівного комітету Центру Естонія висловила свою політичну підтримку Україні у її прагненні наблизитися до стандартів НАТО і готовність сприяти приєднанню України до Центру кіберзахисту.

«Україна зараз на передовій кібердомену та боротьби з викликами в кіберпросторі, тож участь України в роботі Центру кіберзахисту НАТО буде перевагою для всіх нас», – зазначив посол.

 

Поделиться публикацией