РОЗГОРТАННЯ РОСІЄЮ НОВИХ РАКЕТНИХ ЯДЕРНИХ СИСТЕМ Є ВИКЛИКОМ, ЯКИЙ ПРИМУШУЄ НАТО ЗМІЦНЮВАТИ СИСТЕМУ ЯДЕРНОГО СТРИМУВАННЯ — СТОЛТЕНБЕРГ

Розгортання Росією нових ракетних ядерних систем є викликом, який примушує НАТО зміцнювати систему ядерного стримування, але Альянс не має наміру дзеркально відповідати на дестабілізуючу поведінку Росії.

Про це 16 червня ц.р. повідомив «Укрінофрм», посилаючись на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

«Ми обговоримо наслідки розгортання Росією нових ракет, які спроможні нести ядерну зброю. Розгортання Росією ракетних систем SSC-8 призвело до руйнації Договору про ракети малої і середньої дальності (ДРМСД) минулого року. Відтоді Росія модернізує власні ракетні спроможності, включаючи розробку гіперзвукової зброї. Я очікую, що міністри оборони погодять суттєвий і збалансований пакет політичних і військових заходів у відповідь», — зазначив Столтенберг.

Він зауважив, що така відповідь означатиме зміцнення спроможностей НАТО у протиракетній обороні, кілька країн НАТО вже оголосили про значні інвестиції в розвиток відповідних протиракетних систем. НАТО, за словами керівника Альянсу, продовжуватиме розвиток інших оборонних спроможностей, включаючи розробку бойового літака 5-го покоління. Відповідно до нових викликів буде скорегована програма військових навчань та діяльність розвідувальних структур.

 

 

Поделиться публикацией