РОБОЧУ ВИСОТУ РОСІЙСЬКИХ «ОРЛАНІВ» ПІДНЯЛИ ДО 5500-6500 М

Командир 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського розповів про оновлені російські БПЛА «Орлан-10», які окупанти використовують на Донбасі.

Про це 9 січня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на інтерв’ю командира 58-ї бригади Збройних сил України, полковника Кащенка Дмитра виданню «Військовий кур’єр України».

 «Ми часто стикаємося, наприклад, з російським “Орланом”. Його апгрейджена версія відрізняється тим, що робочу висоту підняли до 5500-6500 м. Ми його на таких висотах не дістаємо, а його оптика та навігація працює таким чином, що не погасити методами РЕБ і він виконує розвідувальні завдання», – розповів командир 58-ї бригади.

«Окрім розвідувальних БПЛА ми зіштовхуємось із тими, що носять бомби, ракети, міни. Тож, відчутно зросла небезпека з повітря – починаючи від саморобок і до октокоптерів із зарядами по 4-6 кг, до того ж вони заносять їх на пристойну відстань», – зауважив полковник Дмитро Валерійович.

Нагадуємо, що у листопаді минулого року, в районі проведення Операції об’єднаних сил засобами радіоелектронної боротьби було примушено до посадки БПЛА «Орлан-10» противника який перетнув лінію розмежування на Донеччині.

Тоді ворожий літальний апарат зовнішніх ушкоджень не зазнав.

Українська РЕБ подавила безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

Польоти безпілотних літальних апаратів російського виробництва «Орлан-10» відбувається регулярно, періодично підрозділам Об’єднаних сил вдається їх знищувати.

Поделиться публикацией