РОБОТ-КАМІКАДЗЕ ЗНИЩИВ РОСІЙСЬКУ ПЕРЕПРАВУ НА ДОНЕЧЧИНІ

Українські військові за допомогою робота-камікадзе Ratel S від команди кластеру розвитку оборонних технологій Brave1 підірвали міст у селі Іванівське Донецької області, який росіяни використовували для своїх логістичних потреб – це черговий приклад застосовання нових розробок на передовій.

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він зазначив, що захисники використовують наземного робота як мобільну боєголовку, котра здатна нести протитанкові міни чи бойовий модуль. Керування дроном відбувається дистанційно, отже військові можуть із безпечного місця знищити ворожу ціль.

Раніше 2 квітня ДПСУ повідомила, що український дрон Vampire знищив російську переправу на Луганщині.

Нагадаємо, нещодавно команда Brave1 випробувала на полігоні пів сотні наземних роботизованих платформ, які незабаром відправлять на фронт. Зокрема оцінили роботу платформ камікадзе, турелей, платформ, які знищують техніку і позиції російських окупантів, а також ті, які призначені для мінування, розмінування, евакуації поранених та підвезення боєприпасів.

Ще одна розробка ‒ наземний робот Sirko може евакуювати поранених із поля бою, а також перевозити вантажі та проводити розвідку ворожих позицій. Він має корисне навантаження до 200 кг і зараз проходить тестування на фронті.

Раніше Федоров говорив, що від розвитку безпілотних технологій залежить, зокрема результат на полі бою. Водночас міністр додав, що поки важко сказати, хто перемагає у технологічній війні, оскільки «на певних ділянках виграємо ми, а десь росіяни нас переважають».

Поделиться публикацией