РНБО ВПЕРШЕ ПРОІНФОРМУВАВ ГРОМАДСЬКІСТЬ ПРО ПЛАНИ АКЦІОНУВАННЯ ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

9 серпня у інформації про ухвалення рішення щодо державного органу, який має виконувати функцію акціонера ДК «Укроборонпром» Рада національної безпеки і оборони України фактично вперше проінформувала громадськість про можливість акціонування державного концерну.

При цьому, як зазначив представник уряду в інтерв’ю інформаційному агентству  «Оборонно-промисловий кур’єр» на самій нараді 9 серпня в Раді національної безпеки і оборони України були присутні старший радник США з питань військово-промислового комплексу України Дональд Вінтер, тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, співробітники американського посольства та оборонних відомств.

Водночас, представників уряду, у сфері управління, якого перебуває ДК «Укроборонпром» та, який відповідно до закону України «Про національну безпеку України» відповідає за проведення огляду військово-промислового комплексу, та за розробку стратегію розвитку, серед учасників наради не було.

Співбесідник агентства додав, що залишається ще чимало запитань щодо практичної сторони реалізації такого повідомлення, зокрема акціонування або корпоратизації самого держконцерну.

Поделиться публикацией