НАДІЛЕННЯ МІНОБОРОНИ ФУНКЦІЯМИ АКЦІОНЕРА «УКРОБОРОНПРОМУ» ПРИЗВЕДЕ ДО ПОДАЛЬШОЇ ДЕГРАДАЦІЇ ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ — ЕКСПЕРТ

Ідея наділення Міноборони функціями акціонера «Укроборонпрому», висловлена днями секретарем РНБО Данилюком, демонструє абсолютне нерозуміння справжніх проблем і шляхів їх вирішення. Її реалізація призведе лише до подальшої деградації оборонних підприємств.

Про це в своїй статті для порталу Obozrevatel 9 вересня ц.р. повідомив лідер політичної партії «Сила права» Андрій Сенченко.

Зокрема він вважає, що замість цього, треба виконати норму Закону України «Про національну безпеку» і створити Агентство з розвитку оборонно-промислового комплексу, як орган державного управління, покликаний забезпечити рівні умови для реалізації наукового, технологічного та виробничого потенціалу підприємств ОПК всіх форм власності.

«Головне завдання Агентства з розвитку оборонно-промислового комплексу, яке, до речі, цілком логічно віднести до сфери управління Міноборони, – максимально забезпечити потреби сектора оборони країни і просування української продукції на світові ринки», — заявив А. Сенченко.

Також на думку лідера політичної партії «Сила права», слідом за створенням профільного агентства необхідно ліквідувати «Укроборонпром», а на базі державних підприємств, що до нього входять, утворити життєздатні профільні групи компаній з подальшим їх реформуванням з метою залучення інвестицій та освоєння виробництва сучасних систем озброєння і військової техніки.

«Але головне завдання такого органу державного управління – реформувати саму систему взаємовідносин держави і оборонних підприємств всіх форм власності, зняти перепони, що заважають їхньому розвитку», — підсумував  А. Сенченко.

Поделиться публикацией