РЕАЛІЗАЦІЯ УГОДИ З ПРОДАЖУ «МОТОР СІЧ» КИТАЮ МОЖЕ ДОЗВОЛИТИ РОСІЇ ОТРИМАТИ УКРАЇНСЬКІ ДВИГУНИ – ДЖЕРЕЛО

Реалізація угоди щодо продажу українського підприємства «Мотор Січ» китайським компаніям Skyrizon і Xinwei Group може дозволити Росії отримати українські високотехнологічні двигуни, які будуть збиратися в Китаю.

Таку думку в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив представник українських спецслужб, дотичний до переговорів українських та китайських сторін стосовно продажу «Мотор січ».

Співбесідник агентства переконаний, що нині «цілком існує» юридична можливість залишити Український державі 56% підприємства.

Він зазначив, що хоча ця угода була реалізована у 2016 році та Антимонопольний комітет України її заблокував, на сьогоднішній день через суди цілком можливо відстояти інтереси України.

Фахівець зазначив, що нині Китай бажає отримати низку високотехнологічних виробів, якими є авфаційні двигуни. Співбесідник переконаний, що Китай бажає отримати можливість виробляти у себе двигуни, в тому числі і для важкого вертольоту, який зараз створюється. Крім того, Китай отримає доступ до виробництва українських двигунів, в тому числі для літаків Б-200 та Л-410, а цим цілком може скористатися Росія.

Поделиться публикацией