ПЕРША ПАРТІЯ БОЙОВИХ БПЛА НЕЗАБАРОМ НАДІЙДЕ НА ОЗБРОЄННЯ ЗС ТУРЕЧЧИНИ

Перша партія бойових БПЛА системи Songar, які здатні вести вогонь, скидати снаряди, проходить останні удосконалення і незабаром надійде на озброєння ЗС Туреччини.

Про це 26 серпня Укрінформ, посилаючись на видання Hurriyet.

«Компанія ASISGUARD вперше представила мікродрон Salgur і ударний дрон Songar на 14-й Міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2019 в Стамбулі, яка відбувалася 30 квітня — 3 травня цього року. Після виставки компанія приступила до активного вдосконалення дронів. Незабаром ударний дрон Songar надійде на озброєння ЗС Туреччини», — вказано у повідомленні.

БПЛА системи Songar можуть оснащуватися стрілецькою зброєю і скидати снаряди. Дрони здатні виконувати ряд задач, серед яких визначення зони ураження, нейтралізація противника, передача зображення в реальному часі тощо на відстані до 10 кілометрів і підніматися на висоту до 2,8 тисяч метрів. В ході випробувань БПЛА системи Songar ефективно вразив визначені цілі.

БПЛА Songar здатні нести боєзапас кількістю 200 патронів і оснащені системою автоматичного ведення вогню.

В перспективі компанія планує встановлення на БПЛА лазерних далекомірів, систем самонаведення та балістичного розрахунку, аби покращити показники точності і ефективності ударів, а також систему оповіщення про виявлення потенційних загроз.

Як повідомлялося, Україна і Туреччина домовилися створити безпілотник нового покоління. Ударний БПЛА Akıncı стане одним із перших проєктів спільного підприємства, створеного Держкомпанією «Укрспецекспорт» та турецької Baykar Defence.

Поделиться публикацией