РЕАКТИВНІ БПЛА SHAHED – ЦЕ ФЕЙК – ІГНАТ

Кілька днів тому генерал-майор російської армії Владімір Попов заявив, що у РФ випустили нову версію БпЛА Shahed, обладнану реактивним двигуном, завдяки якому дрони можуть розвивати втричі більшу швидкість — до 450-600 км/год. Втім, у Повітряних силах цю заяву назвали фейком.

Про це 12 грудня ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Ця інформація з’явилася в інтерв’ю на рашен-пропаганда каналах, де якийсь дєдушка-генерал прочитав новини від іранського оборонпрому, що винайшли Shahed, який має реактивний двигун і досягає швидкості 600-800 км. І дєдушка вже вирішив, що такий БпЛА є в розпорядженні Росії і що вони їх проти нас застосовують», — сказав Ігнат під час телемарафону, натякаючи, що інфопростір «повівся» на генеральську форму Попова, в якій той прийшов  в студію.

Речник ПС наголошує, що досі українська сторона не фіксувала випадків застосування реактивних Shahed’ів проти нашої країни. Ба більше, наразі немає інформації ні про те, чи поставлятиме Іран Росії БпЛА цієї модифікації, ні про те, чи виробляє він їх взагалі. На думку Ігната, в цій історії всі можуть обговорювати лиш виставковий екземпляр.

Він також пояснив, що якщо на дрон встановити реактивний двигун, то він фактично перетворюється на крилату ракету. В такому випадку вартість БпЛА зросте в десятки разів, а для їх виготовлення знадобиться набагато більше часу.

 

Поделиться публикацией