РАКЕТИ AMRAAM ДІСТАВАТИМУТЬ РОСІЙСЬКУ АВІАЦІЮ НА ДАЛЬНОСТІ 160-180 КМ — ПС ЗСУ

Пентагон замовляє AMRAAM для України вже інших модифікацій, які можуть долати відстань 160-180 кілометрів — цього більш ніж достатньо, аби діставати російську авіацію, не заходячи в зону ураження ворожого ППО. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Він повідомив, що для України може бути поставлено, що є на складах, а це уже наступна партія ракет на листопад 2024 року. “Озброєння і літаки — це зовсім різні речі, їх треба виготовити, поставити. Авіація не може літати порожньою, їй потрібно постійно поновлювати боєзапас. Нічого дивного в таких замовленнях, контарктуваннях немає”, — наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат поінформував, що ракети AMRAAM — авіаційні ракети класу «повітря-повітря» з активною головкою самонаведення. Одні з найпоширеніших ракет, що використовуються країнами НАТО в авіації. Вони є різні, зокрема за дальністю ураження. За його словами, ці ракети нам вже надають для комплексів ЗРК NASAMS, який також використовує ракету AIM-120. З перших днів, коли розпочалася атака нашої критичної інфраструктури восени минулого року, ці ракети застосовуються з NASAMS. Він зазначив, що така ракета застосовується з повітря на більшу дальність, адже запускається з повітряної платформи, з наземної установки дальність ураження не така висока. Крім того, така ракета використовуватиметься для знищення усіх типів повітряних цілей, окрім балістики.

Як відомо, Міністерство оборони США замовило в американської компанії Raytheon для України виробництво передових ракет класу повітря – повітря середньої дальності AMRAAM.

Поделиться публикацией