АВСТРАЛІЙСЬКА EOS ПОСИЛИТЬ ППО УКРАЇНИ ПРОТИДРОНОВИМИ МОДУЛЯМИ SLINGER

Австралійська компанія Electro Optic Systems (EOS) поставить в Україну 160 протидронних бойових модулів SLINGER. Про це компанія повідомила на своєму веб-сайті, пише Мілітарний.

Система являє собою модуль з стабілізованою 30х113-мм гарматою Hughes M230LF. Швидкість стрільби такої гармати становить 100 або 200 пострілів на хвилину з використанням тепловізора і приладів нічного бачення. Використання такої системи забезпечить ефективний вогонь по наземним та повітряним цілям по типу гелікоптерів. На випробуваннях на полігоні Redstone у США систему було встановлено на пікап GMC Denali. «Ми вже підписали два контракти для України на 110 систем, які будуть встановлені на M113, метою випробувань було довести цю здатність», – заявив Метт Джонс, виконавчий віце-президент EOS з оборонних систем. Варто зазначити, що для установки на бронетранспортери М113 українська влада замовила 110 цих систем, ще 50 замовила приватна компанія “Практика”. Компанія планує встановити ці модулі на свої бронемашини. Загальна сума замовлення сягає близько 170 мільйонів доларів.

«Метою випробувань, що проходили в США протягом останніх двох тижнів, було довести ефективність системи і продемонструвати їхнім офіцерам технічну готовність рішення. Випробування пройшло дуже добре, звіти наразі готуються чиновниками і будуть передані українському уряду для прийняття рішення протягом наступних кількох тижнів», – повідомили в компанії. Лінія з виробництва системи Slinger була запущена на заводі в Канберрі на початку 2023 року. Джонс заявив, що система зможе використовувати високоточні боєприпаси виробництва компанії Northrop Grumman. Ці боєприпаси поки не випробовувалися, причина – їх відстуність на озброєнні австралійського війська.

SLINGER  – це австралійська система протидії безпілотникам. Компанія-розробник заявляє, що продукт спроєктований та розроблений для протистояння загрозам на основі досвіду, отриманого в Україні. Система включає радар, 30-мм гармату зі спеціально розробленими боєприпасами, а також запатентовану технологію стабілізації і наведення. Стабілізатор допомагає вести ефективний вогонь навіть на ходу. SLINGER може використовувати програмовані осколково-фугасні боєприпаси з радіочастотним наближенням, що дозволяє системі уражати дрони розміром з квадрокоптер Mavic. Виявлення та супроводження цілі забезпечують компактна оптико-електронна система та 4D радар. Оптичні засоби (тепловий, нічний, телевізійний канали) можуть забезпечувати виявлення цілей на відстанях до 13,7 кілометрів. Проведення ідентифікації цілі, в залежності від каналу і її типу, може проводитися на відстанях до 4,7 кілометрів. Система важить до 400 кілограмів, що робить її придатною до установки на колісні та гусеничні платформи.

Поделиться публикацией