ПІД ЧАС ВИКАТКИ ДОСЛІДНОГО ЗРАЗКА АН-178-100Р БУЛО ПРЕЗЕНТОВАНО НОВІ СТІЙКИ ШАСІ, ЯКІ ПОСТАВИВ «ПІВДЕНМАШ»

Під час урочистої церемонії викатки «на 100% імпортозаміщеного» дослідного зразка Ан-178-100Р (борт №001), яка відбулась на території ДП «Антонов» 28 грудня 2021 року, вперше було презентовано нові стійки шасі для транспортних літаків Ан-178.

Про це 29 грудня ц.р. повідомив Defense Express.

«Імпортозаміщення змусило нашу галузь перейти до створення внутрішніх товарів, створення нових зразків сучасної авіаційної техніки. Це і система дистанційного керування літаком, це і створення автопілота, це і виробництво шасі. Сьогодні ви бачили, що шасі готове, система управління — вже літак ворушить своїми площинами. І це сталося за рахунок мобілізації внутрішніх сил підприємств», — зазначив під час брифінгу на ДП «Антонов» Президент асоціації «Укравіапром» (Української авіакосмічної асоціації), голова правління компанії FED Віктор Попов.

Повідомляється, що нові вироби виготовлені на ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» (ВО «Південмаш») в рамках початкового контракту на виготовлення шасі для літаків Ан-178 від ДП «Антонов».

Цей контракт було укладено 1 березня цього року. За умовами договору «Південмаш» був повинен виготовити та поставити 13 стійок передньої та основної опор шасі для літаків Ан-178. Перший комплект нових титанових шасі для Ан-178-100Р, за словами очільника ДП «Антонов» Сергія Бичкова, мав бути поставлений в кінці жовтня цього року.

Поделиться публикацией