ПІВДЕННА КОРЕЯ РОЗРОБИТЬ НОВУ РАКЕТУ ПРОТИ ДАЛЕКОБІЙНОЇ АРТИЛЕРІЇ

Південна Корея планує вже наступного місяця прийняти базовий план розробки нової вдосконаленої керованої ракети, здатної вражати північнокорейські далекобійні артилерійські установки, заховані в гірській місцевості. Про це заявило Управління з питань оборонних закупівель (DAPA) Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

Ракета буде модернізованою версією корейської тактичної ракети класу «земля-земля» (KTSSM), яку охрестили «вбивцею артилерії дальнього радіусу дії».

В той час як існуюча система KTSSM працює на стаціонарній платформі, передбачається, що нова ракета буде запускатися з мобільної пускової установки, що підвищить її маневреність і витривалість.

Сучасна система KTSSM має дальність стрільби 180 кілометрів при калібрі 400 міліметрів. Очікується, що її модернізована версія буде більшою і матиме більшу оперативну дальність дії — близько 300 км.

Ракетні і артилерійські загрози з боку Північної Кореї знову привернули до себе увагу, оскільки режим КНДР продемонстрував низку систем озброєнь, здатних націлити їх на Південну Корею, під час масштабного військового параду в Пхеньяні в середу, 8 лютого.

Серед них були «надвеликі» реактивні системи залпового вогню і самохідні гаубиці калібру 152 мм, а також ракета КН-23, створена за зразком російської балістичної ракети «Іскандер».

Поделиться публикацией