ПІВДЕННА КОРЕЯ НАДАСТЬ УКРАЇНІ НОВІТНІ МАШИНИ РОЗМІНУВАННЯ

Південна Корея передає Україні дві бойові машини розмінування K600 створені на базі танка Type 88 (К1). Про це повідомляє видання Chosun.

На прохання президента України – Володимира Зеленського, уряд Південної Кореї на додачу до переданих металошукачів, додатково передасть дві бойові машини розмінування К600 CEV. Передача нелетальної зброї є частиною обіцянки президента Південної Кореї Юн Сок Йоля під час саміту G7, що проходив в Хірошімі у травні 2022 року. Тоді була обговорена допомога та постачання обладнання для розмінування територій, та допомога у післявоєнному відновлені України.

K600 CEV – розроблена для використання інженерними підрозділами, для проведення розмінування. На машині встановлений ножовий трал від британської компанії Pearson-Engineering, для переорювання землі. Міни які знаходяться під землею підійматися на верхню межу та відкидаються по сторони машини. Глибина розмінування 30 сантиметрів. Також на К600 встановлена екскаваторна стріла з ковшем, вона забезпечує можливість розгрібати землю, та викопування котлованів для контрольованого підриву мін. Перша демонстрація К600 відбулась у 2018 році, і наразі є найдосконалішою машиною розмінування у Сухопутних силах Південної Кореї.

Поделиться публикацией