ПІВДЕННА КОРЕЯ ВЧЕРГОВЕ ПРЕДСТАВИЛА НОВІТНЮ СИСТЕМУ ПРО, «КРАЩУ ЗА PATRIOT»

Під час оборонної виставки ADEX 2023 в Сеулі відбулась чергова представила зенітно-ракетну систему Long-range Surface-to-Air Missile L-SAM. ЗРС призначена для збиття як аеродинамічних цілей, так і для захисту від балістичних ракет. Про це повідомив Shephard Media.

Відповідно до ТТХ нової системи південнокорейський L-SAM вже назвали «корейським THAAD», але із своєю специфікою.

У травні 2023 року на полігоні «Анхин» за 109 км від Сеула пройшли успішні випробування цього ракетний перехоплювача – його було названо кращим за американський Patriot.

Деталізується, що робота над південнокорейським комплексом L-SAM почалась ще в 2019 році, про перші відомі випробування стало відомо в 2022 році. ЗРС L-SAM розробляє Агентство оборонного розвитку Південної Кореї у відповідь на нарощення арсеналу балістичних ракет Північної Кореї. Щодо характеристик комплексу L-SAM, то після випробування у травні дальність його стрільби визначали «понад 100 кілометрів», водночас існують припущення, що L-SAM уражатиме цілі на відстані до 200 кілометрів. До батареї L-SAM входитимуть чотири пускові установки, дві з яких з ракетами проти аеродинамічних цілей, дві інші – з ракетами проти балістичних цілей.

Поделиться публикацией