ПУТІН НАЗВАВ ПРІОРИТЕТИ НОВОЇ ДЕРЖПРОГРАМИ ОЗБРОЄННЯ ДО 2033 РОКУ

На заключній нараді у Сочі з питань зміцнення Збройних Сил Верховний головнокомандувач Російської Федерації запропонував обговорити оснащення армії та флоту системами, що ґрунтуються на нових фізичних принципах.

Про це 4 листопада ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

«Створення в нашій країні лазерного, гіперзвукового, кінетичного та іншого озброєння, яке не має аналогів у світі, стало справжнім проривом у галузі військових технологій, серйозно, в рази підвищило можливості Збройних Сил, на багато років навіть десятиліття забезпечило високий рівень військової безпеки Росії, допомогло зміцнити і стратегічний паритет», — наголосив він.

«Розробка та серійне виробництво ефективної, високотехнологічної, інноваційної зброї — один із ключових напрямків розвитку Збройних Сил РФ»,, заявив Володимир Путін і оголосив, що завершуються випробування гіперзвукової крилатої ракети «Циркон» морського базування. Вже з наступного року ці ракети почнуть надходити до ВМФ.

Твкож він додав, що особливо важливо розвивати та впроваджувати технології, необхідні для створення нових гіперзвукових систем озброєння, лазерів підвищеної потужності, робототехнічних комплексів, які будуть здатні ефективно протидіяти потенційним військовим загрозам та ще більше зміцнювати безпеку Росії. Першочергове значення при розробці перспективних видів та зразків озброєння має застосування технологій штучного інтелекту, які мають забезпечити якісний прорив у підвищенні бойових характеристик зброї.

«Такі технології повинні активніше застосовуватися і в системах управління військами та озброєнням, у засобах зв’язку та передачі даних, а також у високоточних ракетних комплексах», — вважає президент РФ.

Поделиться публикацией