ОГЛЯДАЧ ФРАНЦУЗЬКОГО ВИДАННЯ ОЦІНИВ РОСІЙСЬКІ СИСТЕМИ РАДІОЕЛЕКТРОННОЇ БОРОТЬБИ

Оглядач французького видання Atlantico Ксав’є Рофе 3 листопада розповів про новітні системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), завдяки яким Росія зможе вивести з ладу техніку Північноатлантичного альянсу.

Про це 4 листопада ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

Автор повідомив, що новий береговий комплекс РЕБ «Мурманськ-БН» із дальністю дії близько 3 тис. км. було розгорнуто в Калінінграді і тепер силам НАТО «загрожує повний параліч».

Кошти РЕБ можуть створювати перешкоди для комплексів зв’язку, навігації та управління кораблів, субмарин та літаків, які незаконно перетинають кордон. Таким чином, дії будь-якого порушника можна припинити без застосування зброї. У статті зазначено, що удару можуть зазнати всі сучасні військові об’єкти, включаючи бази ВПС та ВМС. Також уточнюється, що РЕБ пригнічує всі супутникові хвилі, стільниковий зв’язок (VHF-UHF), радіоприймачі та системи GPS.

Рофе додав, що Москва здатна «прикувати до землі» американські винищувачі F-35 у Європі. Він вважає, що росіяни розгорнуть багато РЕБ «Мурманськ-БН» на стратегічно важливих напрямках. Крим та Керченська протока вже захищені аналогічною системою

Поделиться публикацией