ПУТІН В ІРАНІ – ОЗНАКА ІЗОЛЯЦІЇ РОСІЇ. ДАНИХ ПРО ПЕРЕДАЧУ ІРАНОМ БЕЗПІЛОТНИКІВ НЕМАЄ – БІЛИЙ ДІМ

Поїздка правителя Росії Путіна до Ірану цього тижня продемонструвала ізоляцію Росії після вторгнення в Україну.

Про це заявив журналістам у вівторок головний представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він зазначив, посилаючись на дані американської розвідки, що Росія закладає основу для анексії української території та розміщує незаконних довірених осіб в окупованих районах. За його словами, Росія також намагається взяти під контроль радіовишки.

Водночас Кірбі зазначив, що Сполучені Штати найближчими кількома днями оголосять про новий пакет озброєнь для України.

За його словами, це буде вже 16-те таке вилучення коштів, схвалене Конгресом і виділене відповідно до повноважень президента.

Очікується, що пакет включатиме американські мобільні ракетні установки, відомі як HIMARS, та снаряди для реактивних систем залпового вогню, а також артилерійські боєприпаси, повідомили джерела.

Зі свого боку, США пригрозили Ірану новими санкціями за допомогу Росії. Минулого тижня США заявили, що вони мають інформацію, яка свідчить про те, що Іран готується надати Росії до кількох сотень безпілотників, у тому числі боєздатних, і що Тегеран готується навчити російські сили їх використанню. Міністр закордонних справ Ірану це заперечував. Водночас Кірбі заявив у вівторок, що поки що немає жодних ознак того, що Іран передав Росії безпілотники.

Поделиться публикацией