ПС ЗСУ ПРОФІНАНСУЮТЬ РОЗРОБКУ ВІТЧИЗНЯНОГО ЗРК

Командування Повітряних Сил приділяє належну увагу оновленню зенітно-ракетних військ як елемента «щита неба».

Про це повідомила прес-служба Командування Повітряних сил Збройних сил України, посилаючись на заяву  Командувача Повітряних Сил генерал-полковника Сергія Дроздова інтерв’ю для ICTV.

Зокрема, як розповів генерал-полковник Сергій Дроздов, його підлеглі вирішують зараз питання із постачанням нових імпортних або ж організацією виробництва вітчизняних клістронів до ЗРК.

Також – Повітряні Сили уже виділяють кошти для проведення дослідно-конструкторських робіт по розробці вітчизняного зенітно-ракетного комплексу. «І коли він буде готовий, то ми з радістю приймемо його на озброєння. Ми чекаємо цього. І хотіли б, щоб це сталося якнайшвидше», — наголосив Командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов.

Крім того, як наголосив генерал-полковник Сергій Дроздов, за останні 30 років Повітряні Сили України не отримали жодного нового літака, або ж – жодного літака, який би був модернізований відповідно вимогам сучасної війни.

Відповідно, після 2035 строк служби наявних літаків – вичерпається, бойова авіація не зможе виконувати свої завдання за призначенням.

Відсунути такий «Рубікон», за словами Командувача Повітряних Сил, можливо завдяки модернізації наявних літаків, якщо точніше – модернізації озброєння та бортового радіоелектронного обладнання.

Але якщо буде прийняте рішення про проведення масштабної модернізації парку літаків Повітряних Сил, пріоритет буде за підприємствами вітчизняного ОПК.

У цьому році мають завершитись випробування багатоцільового модернізованого винищувача МіГ-29МУ2

«На жаль, змінити аеродинаміку чи, скажімо, поставити новітні двигуни поки що неможливо. Водночас ми можемо проводити роботи із вдосконалення прицільно- навігаційного комплексу, а також ракет. Зокрема, КБ «Луч» працює над втіленням новітніх ідей і рішень для модернізації тих ракет, які є на озброєнні Повітряних Сил», — окреслив генерал-полковник Дроздов той обсяг робіт по модернізації, замовлення на які може бути вручене українським оборонним підприємствам.

Ангар технічного обслуговування авіаційної техніки 831 бригади тактичної авіації, фото ілюстративне

Командувач Повітряних Сил також допустив купівлю нових тактичних літаків іноземного виробництва.

Якого саме типу – ще невідомо, ПС ЗСУ обирають серед різних типів, зважаючи на співвідношення таких параметрів як ціна купівлі, бойовий потенціал, вартість експлуатації та вартість обслуговування літака.

Перш ніж переходити на бойові літаки нових типів, Повітряні Сили України хочуть оновити свою аеродромну інфраструктуру. Зокрема, як розповів генерал-полковник генерал-полковник Сергій Дроздов, ПС ЗСУ вже уклали план переведення усіх своїх аеродромів на нове покриття.

Паралельно – триває інсталяція новітнього світосигнального, радіолокаційного та радіотехнічного обладнання для забезпечення польотів, таке обладнання має цифрову елементну базу. Щоб бути більш сумісними із авіацією країн НАТО, Повітряні Сили України налагоджують автоматизований режим виміру і передачі метеоданих.

Поделиться публикацией