ПС ЗСУ ПРОВАЛИЛИ ПЛАНИ РФ ЩОДО КОНЦЕНТРОВАНОГО РАКЕТНОГО УДАРУ

Масована комбінована атака РФ 2 січня 2024 року під час якої було запущено 95 ракет всіх типів та 35 дронів-камікадзе, більшість з яких була направлена на Київ, продемонструвала нову тактику ворога.

Головний розрахунок у РФ був на вичерпаність або обмежену кількість зенітних ракет. Ворог намагався здійснити прорив ППО просто за рахунок концентрації кількості ракет, які одночасно направляються по одній цілі. При цьому, згідно з інформацією офіцера Повітряних Сил ЗСУ в інтерв’ю АрміяInform, росіяни по одній цілі випускали декілька ракет, які йшли не одночасно, а по черзі одна за одною. «На кожну ціль росіяни випускали кілька ракет, причому ці ракети йшли не разом, а по черзі. Завдання — завдати максимальних збитків, посіяти паніку і хаос у Києві та в країні в цілому», — зазначив фахівець з ППО-ПРО.

Як і раніше, противник не робив різниці між військовою та цивільною інфраструктурою. Все, що в межах України, для них підлягає знищенню.

Як відомо, лише по Києву було випущено понад 60 крилатих ракет з 73 та усі 10 «гіперзвукових» Х-47 «Кинжал». При цьому значну роль у відбитті атаки зіграли зенітні самохідні системи Gepard. Й мова йде не лише про відбиття першої хвилі атаки, яка складалась з Shahed-ів. Саме на рахунку цієї німецької системи — значна кількість крилатих ракет.

Поделиться публикацией