ПРОФІЛЬНИЙ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР НАЗВАВ ПРОБЛЕМИ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ БОЄПРИПАСНОЇ ГАЛУЗІ І СПЕЦХІМІЇ

За всі роки російської агресії Україна не змогла розвинути власну боєприпасну галузь і створити підприємства оборонної галузі, які б займалися випуском боєприпасів для потреб Збройних Сил України і оборонного комплексу країни. Причиною цьому були низка причин, серед яких — зрив контракту на постачання боєприпасів іноземним партнером і відсутність чіткої концепції розвитку галузі.

Про це 9 лютого розповів віце-прем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на Апостроф ТВ.

За словами міністра, в 2017 році була прийнята програма розвитку боєприпасної галузі і спецхімії, на яку виділялося певне фінансування.

«В цьому питанні є негативні аспекти у частині співпраці з іноземними партнерами. Держава уклала контракт з американською компанією на 8 млн доларів, однак поставки обладнання за умовами цього контракту так і не відбулися через порушення його умов саме виконавцем замовлення», — розповів Уруський.

Уруський додав, що зараз Україна судиться з цією компанією в міжнародному арбітражному суді в Стокгольмі за повернення коштів.

«Наше міністерство в 2021 році продовжить роботу над реалізацією програм розвитку боєприпасної галузі і в рамках реформування «Укроборонпрому» її оновлена концепція буде представлена на розгляд Кабміну», — додав Уруський.

Поделиться публикацией